perjantai 13. heinäkuuta 2012

D.I.Y. GoPro wide batterysupersaver!!

Mähän sain aikanaan ex-duunista tommosen GoPron esiasteen (varmaan eka malli). Mullahan on ollu sen kanssa alusta asti pari pikku pulmaa. Toinen on se, että se kuvaa niin kapeaa, että kypäräkamerana ei oikein ole käyttökelponen ku ollaan kuitenkin "iholla" sen kiven kanssa. Toinen, ehkä harmillisempi pulma on ollu se, että vaikka mitä superpupu-pattereita on kokeillu, niin patterit kestää 1-15min. Viistoista on ollu jo sellanen harvinainen kesäkeliotos. Ja uuteen Hero2superwideHDuniversalmikäliehen ei nyt ole varaa, niin tästä suivaantuneena päätin tehdä ulkopuolisen virtalähteen. Eräs kaveri heitti vähän ajatuksia ilmaan, tein puiset dummypatterit, joiden päistä lähtee johdot ja tulee takakannen ja suojakotelon läpi. Siihen oli sitten tarkoitus tilata kiinasta LiFePo4 18650 kenno, niin johan rupeis virtaa riittämään. Kuitenkin päätettiin kokeilla Sanyon Enelooppeja ja kuvas 50min putkeen, ja sitten pantiin poikki kun piti lähteä. Ihan kuningaspatterit! (ja mulla ei ole Sanyon osakkeita). Noihan ei lupaa mitään järisyttäviä amppeerituntilukemia, vaan ne on tehty siten, että pitävät virtansa (jännitteen) yllä pidempään. No tulipahan sitten porailtua kameraan ja koteloon reikiä huvikseen. Tai no onhan mulla siinä nyt optio tulevaisuutta varten kuitenkin...

Sain myös samaiselta herralta lainaan tollasen matkapuhelimeen tarkoitetun fish-eye linssin ja aikani säätelin etäisyyttä ja porasin koteloon lisää reikiä niin sain sen istutettua siihen. Seuraavaa kuvauskeikkaa mielenkiinnolla odottaen.


Puiset dummyt


Piuhat tulee kohtuu nätisti ulos takaa. Tiivistetty kuumaliimalla.


Kiinalainen kalansilmä


Lisää poraa kotelolle. Ei muuten onnistu noin isolla poralla tommoseen millin paksuseen muovinkäikäleeseen kairaaminen. Onneksi oli Dremel.


Kalansilmä kiinni kuumaliimalla. Ei vissiin voi tota yksilöä enää palauttaa...Kuva alkuperäisellä kameralla.


Kalansilmä kiinnitettynä.

Elikkäs jokseenkin ton punaisen neliön kokoinenhan toi originaali on, eli laajuus lisääntyi! Eihän toi optiikkan ole ehkä parasta Canonin punaista rinkulaa, mutta eipä se ole tossa originaalissakaan. Sitäpaitsi kun ei osaa kuvata, eikä kiivetä, niin ei niistä kuvauksista mitään maailmanluokan juttuja hyvillä vehkeilläkään tulis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti