maanantai 25. marraskuuta 2013

Raport

Eilen Cavessa ja toissapäivänä Tapanilassa. Ihan hyvää, joskin rauhallista settiä. Bouldereissa ei mitään ihmeellistä. Yksi miellyttävä (lue:pelottava) 6a tuli topattua. Tapanilan liidikeikalla pari 5b:tä toppiin ja yks kiinnostava 5c projektiks.

Jatkoraporttia Lanzarotelta: Oli siis tarkoitus järjestää kiipeilyaktiviteettia paikallisen palveluntarjoajan palveluita hyväksi käyttäen ja buukkasin itteni jonkun ryhmän kaupanpäälliseksi. Ne oli menossa touhuamaan jotain köysiratalaskeutumista ja siinä lähellä piti olla kallio, jonne oli tarkoitus mennä kiipimään... Eivät voineet järjestää mulle kyytiä, eli jäi niihin puheisiin, että hommaan itteni muuten pelipaikalle.

Näytin ton ajo-ohjeen taksikuskille, joka selitti jotain, josta ymmärsin, että voi viedä mut johonkin, mutta ei perille asti. Ok.


Tohon se mut sitten jätti.
 
Sinne meni kyyti.


Ja jostain tästä kuumaisemasta pitäis löytää kiipeilykaltsi...
 
Aikani kun talsin rantaa pitkin, niin rupeshan se jyrkkeneen. Tässä vaiheessa rupes myös selviään, että tuskin kiipeäisin tänään mitään, koska kaltsin kuvaus on "Place where the lava taps hit the sea creating spectacular cliffs on the 20 meters of height, with a shelf at level of the sea". Eihän toi kuvassa miltään näytä, mutta tuolla keskellä kuvaa kalliot on noin 10m korkeita ja se vähän puhalsi Länsi-Atlantilta, joten noi pärskeet kasteli kaltsin aika hyvin.

 

Onneks oli kemikaaleja mukana...

No loppujen lopuksi löytyi ryhmä ja ohjaaja totes, että no climbing today. Eli köysiratapuuhasteluun oli tyytyminen. Ei se mitään mukavaa sekin oli. Kaks kertaa hujautin valjailla alas lätäkköön ja yhden kerran käsillä taljasta roikkumalla. Paikka oli makee luonnonallas, johon tuli vettä isoilla aalloilla (nyt) ja kuulemma tyynellä kelillä vesi lämpenee mukavasti.

Köysien virittelyä

"Zip Line" kireellä, eli molemmissa päissä oli pultit kalliossa ja ne kirraili köyden siihen väliin, josta sitten taljalla laskettiin alas lätäkköön. Tuonne mentiin uimalla tuosta yli ja kiivettiin tosta köyden kohdalta suoraan. Eihän se nyt mitenkään kiipeilyllisesti haastava ollut ja yks fixiköysi siinä oli, mutta epäilen, ettei noin voisi toimia esim. Suomessa. Paria asiakasta hieman hirvitti...Jännä juttu se korkeus! 
Altaan perällä oli tommonen luola, jonka keskellä meni pulttireitti (liian kova mulle) ja vasemmassa reunassa ois menny pehmeempigreidinen reitti, mutta tultiin Miguelin (ohjaajan/oppaan) kanssa molemmat siihen tulokseen, että oli vähän liian ruosteiset ankkurit. Eikä toi niin kauheen mieltäylentävä reitti ollu muutenkaan ku vieressä ois ollu niitä 20-30m "oikeampia" reittejä. Märkänä tosin. Keskellä Miguel, josta voi hahmottaa mittasuhteita.
 
Splash! Hauskaa oli.

Ja tulihan sitä käytyä myös sukellusveneessä. Toi kolmemetrinen "Juanita" -keihäsrausku oli kyllä päheen näköinen kala. Käy kuulemma kerran päivässä ruokailemassa tarjolla olevan helpon aterian.
 

1 kommentti: